30-03-2017 Wiosenne kanapki - promujemy zdrowe odżywianie...


Takim hasłem uczniowie kl. IV - VI  rozpoczęli obchody Pierwszego Dnia Wiosny. W trosce o swoje zdrowie przez cały tydzień, podczas zajęć technicznych wykonywali smaczne i zdrowe kanapki. Pyszna kanapka to podstawowa i najczęściej pojawiająca się przekąska podczas śniadania. Zabieramy je również do szkoły, do pracy, a przede wszystkim na wycieczki i pikniki. Kanapki wcale nudne nie muszą być, można je robić i na ciepło i na zimno i kłaść na nie ulubione dodatki. Podczas zajęć kulinarnych powstawały prawdziwe arcydzieła, w których nie brakowało kolorowych warzyw i ciekawych kształtów: pieczywa, sera i wędlin. Każdy z nas lubi kanapki z warzywami zwłaszcza wiosną, kiedy organizm przestawia się z trybu zimowego i łaknie nowalijek. Ta pyszna przekąska na początku dnia lub w trakcie, na pewno poprawi nasze samopoczucie i chęć do działania. Dbajmy o swoje zdrowie!

 Ewelina Wasiluk